Crna Gora: Dvije osobe poginule, 45 povrijeđeno, voz imao “zeleno svjetlo”.

Agencije
Crna Gora: Dvije osobe poginule, 45 povrijeđeno, voz imao “zeleno svjetlo”.

Podgorica - U željezničkoj nesreći kod Mojkovca poginuli su radnici novosadske kompanije “Zgop” Ranko Kašiković (53) i Goran Gavrić (55), a 45 osoba je povrijeđeno, prenose agencije.

Voz koji je naletio na radnike imao je “zeleno svjetlo”.

Tužilaštvo Crne Gore naložilo je danas saslušanje sedam zaposlenih u stanicama Mojkovac i Mijatovo kolo, a predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kaže da je u toku istraga i da od policije i Tužilaštva uskoro očekuje jasne informacije.

Nadležne službe pokušavaju da izvuku tijela radnika koji su poginuli u željezničkoj nesreći kod Mojkovca, zbog čega je saobraćaj od Bijelog Polja ka Podgorici i dalje u prekidu, saopšteno je iz Željezničke infrastrukture Crne Gore.

Nesreća se dogodila juče oko 17:30 časova u mjesu Mijatovo kolo kada je lokalni putnički voz u tunelu naletio na građevinsku mašinu novosadske firme “Zgop” koja na tom dijelu izvodi radove na sređivanju pruge.

U trenutku nesreće u vozu koji je saobraćao na relaciji Podgorica - Bijelo Polje bilo je oko 60 putnika, a na pruzi je bilo sedam radnika kompanije “Zgop”.

Povrijeđeni putnici i radnici hospitalizovani su u Opštoj bolnici u Bijelom Polju i svi osim teže povrijeđenih su pušteni kućama.

Direktor te zdravstvene ustanove Tomislav Jeremić kazao je da su primljena 43 pacijenata, od kojih tri sa teškim povredama.

- Tri osobe sa težim povredama su na hirurškom odjeljenju. Ostali, skoro svi, pušteni su kućama - rekao je on.

Povrijeđene u bjelopoljskoj bolnici obišli su ministri Suada Numanović i Tarzan Milošević i crnogorski predsjednik Filip Vujanović

U toku je uviđaj na pruzi, a željeznički saobraćaj na pruzi Podgorica - Bijelo Polje do daljnjeg je u prekidu.

Izvršni direktor Željezničkog prevoza Crne Gore Milojica Zindović kazao je da je putnički voz krenuo iz stanice Mojkovac nakon što je dobio zeleni signal i znak otpravnika stanice, zbog čega treba pitati zaposlene u preduzeću Željeznička infrastruktura otkud građevinska mašina na pruzi.

Kako prenose “Vijesti”, mašinovođa je rekao da je procedura potpuno poštovana prilikom pokretanja voza, odnosno dobijeno je zeleno svjetlo i otpravnik stanice je dao odgovarajući znak.

Na mjesto nesreće krenula je komisija Željezničke infrastrukuture kako bi utvrdili kako je došlo do udesa.

Direktor Željezničke infrastrukture Zarija Franović kazao je de će dalji postupak, po proceduri koja je zakonom predviđena, dati odgovor na pitanje čija je greška uzrok nesreće.

- Žalim što se sve to desilo, naročito zbog izgubljenih života. O greškama ne bih sada govorio, ipak ću to prepustiti organima koji to treba da utvrde - rekao je Franović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana