Članovi posljednjeg Predsjedništva SFRJ rade na "Apelu za spas BiH"

Tanjug
Foto: rtl.hr

ZAGREB- Trojica članova posljednjeg Predsedništva SFRJ - Stjepan Mesić iz Hrvatske, Bogić Bogićević iz Bosne i Hercegovine i Vasil Tupurkovski iz Severne Makedonije, ovih dana dovršavaju dokument nazvan Apel za spas Bosne i Hercegovine, koji planiraju da upute ključnim instancama unutar i izvan BiH na kojima se odlučuje o toj zemlji, ali će ga namijeniti i "svima kojih se to tiče", kao i cijeloj javnosti.

Kako je objavio hrvatski nedeljnik Nacional, Mesić, Bogićević i Tupurkovski u svom Apelu zagovaraju sasvim suprotno rješenje za BiH od etničkih koncepata Republike Srpske i HDZ-a BiH, koje podržavaju vlasti iz Beograda i Zagreba.

Na pitanje kako objašnjava da se u bošnjačkim krugovima tvrdi da su premijer Andrej Plenković i HDZ kudikamo dobronamjerniji prema BiH nego predsjednik Zoran Milanović, Mesić je rekao da ne zna.

“Znate šta, dobio sam poruku od Plenkovićevog oca u kojoj je napisao da se sastajem s Milanovićem i zašto ne komuniciram i s njegovim sinom. Ali mene Plenković nikad nije pozvao na razgovor ili da se sastanemo”, rekao je Mesić, prenosi zagrebački Jutarnji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana