Ciklon Čajo paralizovao Crnu Goru

Agencije
Ciklon Čajo paralizovao Crnu Goru

Ciklon “Čajo”, koji je danas pogodio Crnu Goru, donio je obilne padavine, kišu jakog inteziteta i snijeg na sjeveru zemlje, ali i probleme u saobraćaju i snabdjevanju električnom energijom.

Zbog atmosferskih pražnjenja, bez struje su mnoga sela, a pojedine saobraćajnice na sjeveru zatvorene su za saobraćaj za teretna vozila.

Prestonici Cetinje, gdje je snježni pokrivač visok 34 santimetra prete poplave, navode u lokalnoj, vatrogasnoj službi. Radi predostrožnosti isključeni sa dva dalekovodi na području Cetinja, kako bi se izbjegle havarije, zbog čega je veliki broj sela bez struje, potvrđeno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

U Herceg Novom pijavica je oštetila krov na jednoj osnovnoj školi “Orjenski bataljon”, prenio je Radio Crne Gore.

Ovakve vremenske prilike nisu neuobičajene za ovo doba godine, ali su za razliku od prethodnih, meteorolozi na vrijeme upozorili na obilne padavine koje je doneo hladni talas iz Skandinavije, a nadležne službe spremno dočekale ciklon “Čajo”.

Auto-moto savez Crne Gore je preporučio vozačima da izbjegavaju putovanja u vrijeme ciklona, čiji je najači udar, prema meteorolozima, prošao.

Stabilizacija vremena u Crnoj Gori očekuje se od nedjelje poslijepodne, ali meteorolozi nove, obilnije padavine najavljuju od utorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana