Cijeli razred ispisao se iz škole zbog jednog nasilnog učenika

GS
Cijeli razred ispisao se iz škole zbog jednog nasilnog učenika

ZAGREB - Gotovo cijeli jedan razred u zagrebačkoj osnovnoj školi ovog ljeta ispisao se iz škole, a samo jedan učenik kreće u 4. razred.

Na ovaj korak roditelji su bili primorani nakon što su mjesecima apelovali na institucije da pomognu riješiti uznemirujuće i nasilne situacije koje su njihova djeca doživljavala od jednog učenika u razredu.

Djeca će 4. razred početi razasuta po drugim školama, a najgore je, kako ističe njihova pravna zastupnica, to što su svugdje naišli na zid ćutanja; službene odgovore na molbe i pozive za pomoć nikad nisu dobili, prenosi HRT.

- Tražili smo i od škole, i od Gradskog ureda za obrazovanje, i od Ministarstva informaciju na koji način se planira izvoditi nastava u novoj školskoj godini. Međutim, do danas nikakvu informaciju nismo dobili. Da se formira neki tim, da se pokuša pomoći toj djeci u situaciji koja se dogodila, a za koju oni ni na koji način nisu krivi niti odgovorni. Međutim, ništa od toga se nije dogodilo, kaže advokatica Ana-Marija Vegar.

Ona dodaje da je žalosti i brine što u ovom konkretnom slučaju problem nije riješen.

-Prema informacijama koje imam, u ponedjeljak će se održati sastanak u nadležnom ministarstvu, na kojem će biti prisutni svi učesnici i nadam se da će se postići dogovor i da će se ovakva situacija konačno riješiti, rekla je pravobraniteljka za djecu Helenca Pirnat Dragičević za Hrvatski radio, piše Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana