Cetinje: Najavio da će ubiti kćerkicu, pa sebe

novosti.rs
Cetinje: Najavio da će ubiti kćerkicu, pa sebe

Cetinje - Ni najstariji žitelji Cetinja ne pamte tragičniji događaj od ovog koji se desio prije dva dana, kada su u šumarku naselja Jabuka - Gnjili do, nedaleko od dvije napuštene kuće, pronađena beživotna tijela slovenačkog državljanina Dragana Ješovnika (55) i njegove jednogodišnje kćerke.

Slučajno ih je pronašao planinar koji je zastao pred stravičnim prizorom. Kada se pribrao, pozvao je policiju, koja je brzo stigla na mjesto zločina. Prema prvim pretpostavkama, najvjerovatnije je riječ o ubistvu i samoubistvu (gušenju i vješanju) koje je proisteklo iz narušenih bračnih odnosa Dragana, planinara, i njegove supruge Sandre Sjekloće Ješovnik, direktorke OŠ "Lovćenski partizanski odred" na Cetinju, pišu Večernje novosti.

Priča se da je tragediji prethodila porodična svađa, koja je danima trajala i kulminirala u ponedjeljak. Dragan je prije desetak dana napustio zajednički stan, da bi se kobnog dana vratio sa zahtjevom da uzme kćerkicu kako bi proveo malo vremena s njom. Navodno se dogovorio sa Sanjom da će bebu vratiti do 16 časova. Međutim, kako je vrijeme odmicalo Dragan se nije pojavljivao, a nije se javljao ni na Sanjine telefonske pozive. Nešto kasnije stigla je SMS poruka da više nikada neće vidjeti ni njega ni dijete, jer je riješio da oduzme život kćerkici i sebi!

Dragan Ješovnik je bio planinar i divio se crnogorskim ljepotama. Često se peo po vrletima i gotovo da nema kamena na koji nogom nije stao.

"Svi smo u šoku. Nikada ne bismo mogli da pomislimo da bi Dragan mogao nešto tako da uradi", kažu njegove kolege planinari. "Porodični stresovi očigledno su učinili da se odluči za ovaj kobni korak."

I u školi u kojoj je Sandra direktorka, vlada muk. U utorak se nije čuo žagor djece, dok su njene kolege takođe bile u šoku.

"Dešavaju se strašne stvari. Više niko ne zna šta se vrzma u nečijoj glavi", reče nam jedan od njenih kolega. "Žao nam je Sandre, koja je dobar čovjek. Nije zaslužila da joj se nešto ovako desi."

I komšije u zgradi naselja Luka Ivanišević u kojem su Sandra i Dragan nekada zajedno živeli su takođe u nevjerici.

"Ne možemo da vjerujemo da se ovo zaista desilo. Često sam pila kafu kod njih i nikada nisam ništa loše ni vidjela ni čula", priča komšinica, Sandrina prijateljica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana