Čekanje po kiši i hladnoći u ljetnjoj garderobi

B92
Čekanje po kiši i hladnoći u ljetnjoj garderobi

Hrvatska granica je ponovo zatvorena, policija propušta jedan do dva autobusa na svakih sat vremena, dok nove izbjeglice stalno pristižu, javlja reporter B92.

Kada je oko 17 časova granica potpuno otvorena mnogi su mislili da je došao kraj 24 muci za izbjeglice. Međutim, granica je uskoro ponovo zatvorena.

Riješenja, kako se čini, nema. Izbjeglice čekaju u redu dugačkom nekoliko stotina metara. Mnogo im je hladno, dobili su neke kabanice, ali su svi u ljetnjoj garderobi.

Prihvatni centar u Principovcima je pun, situacija je tamo alarmantna. Nema vode, hrane i suvih stvari.

Situacija na granici između Slovenije i Hrvatske nije ništa bolja. Podsjećamo, prvo je Austrija djelimično zatvorila granicu sa Slovenijom, nakon čega je Slovenija to uradila Hrvatskoj.

Osim toga, iz Ljubljane optužuju Zagreb da nisu feri i "da se ponašaju kao autoprevoznici" i stalno šalju nove vozove sa izbjeglicama. Kako navode, to nije dio sporazuma.

Upravo je zbog toga Zagreb djelimično zatvorio granicu sa Srbijom i zato izbjeglice u velikom broju po kiši i hladnom vremenu čekaju da prođu.

Hrvatska je ranije u toku dana saopštila da će povremeno otvarati granicu za prolaz izbjeglica i da će to tako trajati do kraja dana.

Srbija ne razmišlja o zatvaranju granice i očekuje od Evrope stav u rešavanju izbjegličke krize, saopštili su ministri Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana