Carević: Ja sam predsjednik opštine dok sud ne odluči

Srna
Carević: Ja sam predsjednik opštine dok sud ne odluči

BUDVA - Smijenjeni predsjednik opštine Budva Marko Carević rekao je danas da je on predsjednik te opštine sve dok sud ne donese odluku.

 “Pečat je kod mene i kada sud bude utvrdio da nisam predsjednik, ja ću to prihvatiti”, naveo je Carević novinarima nakon sastanka sa Vladimirom Bulatovićem, kojeg je nova većina u lokalnom parlamentu proglasila za vršioca dužnosti predsjednika opštine Budva.

Carević je istakao da su “gospoda shvatila da se pendrecima i silom ne može ništa uraditi”.

“Pokušavamo za stolom da riješimo sve i ja kao neko ko ima širinu, bez obzira na dešavanja od juče koja neće biti oproštena, ali ćemo se truditi da zaboravimo, da sjednemo za sto i rješavamo stvari. Gdje je ljudi, tu je i dogovora, kakvog, vidjećemo. Pregovareće timovi, ja ću dati maksimalan doprinos, neću ni učestvovati. Ponavljam, najbitnije je da se dođe do civilizovanog rješenja. Budva živi od turizma. Da brinemo od čega da se živi, a ne da se ovdje borimo sa nasiljem”, rekao je Carević.

Bulatović je nakon sastanka izjavio novinarima da nema nikakvih pregovora.

“Nema nikakvih pregovora. Mi razgovaramo kako da ovu situaciju riješimo na kulturan način”, kaže Bulatović.

Predstavnici novog rukovodstva opštine Budva ranije jutros su pozvali razriješene predsjednike opštine i Skupštine opštine da dođu na razgovor, što je Carević i učinio.

Okupljeni građani pozdravili su Carevićev ulazak u opštinu, a negodovali na dolazak pripadnika Uprave policije koji obezbjeđuju zgradu.

Marko Carević i Krsto Radović, koje je nedavno nova skupštinska većina smijenila sa mjesta predsjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine Budve, uhapšeni su juče ujutro ispred zgrade Opštine.

Crnogorski mediji naveli su da je uhapšene pretukla policija, da je upotrijebila i hemijska sredstva, te da su polomljena stakla na zgradi Opštine. Carević i Radović, kao i njihovi saradnici koje je policija privela u Centar bezbjednosti, poslije podne su pušteni na slobodu.

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da je policija u Budvi privela 23 lica zbog sprečavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje.

Odbornici DPS-a, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković izglasali su 11. juna nepovjerenje predsjednicima budvanske opštine Marku Careviću i Skupštine opštine Krsti Radoviću i izabrali novo rukovodstvo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana