Cane duguje 272.000 evra poreza Budvi

Agencije
Cane duguje 272.000 evra poreza Budvi

Budva - Opština Budva upisala je hipoteku na najatraktivniji dio najvećeg crnogorskog ostrva Sveti Nikola, naspram Starog grada, nakon što firma, povezana sa srpskim biznismenom Stankom Subotićem Canetom, "San investments", nije izmirivala porez na imovinu čiji je dug dostigao čak 271.930 evra.

Upravo ovakvu mjeru koju predviđa Zakon o poreskoj administraciji, opština je sprovela krajem januara ove godine, nakon što nije uspjela prinudnim putem da naplati enormnu svotu od podgoričke kompanije.

Da je riječ o velikoj sumi, govori činjenica da je ta svota dovoljna za isplatu jedne mjesečne neto zarade svim zaposlenima koji se nalaze na opštinskom budžetu.

Tek nedavno, hipoteka je kao teret upisana na cjelokupnih 37.073 kvadrata koji su u vlasništvu podgoričke firme koju je osnovala of-šor kompanija "Adriatic overseas holdings S.A." iz Paname. Ovim se opština "pridružila" Prvoj banci, koja još od 2008. kada je Canetu dala dva kredita od ukupno 20 miliona evra za kupovinu ostrva, ima hipoteku na taj dio popularnih Havaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana