Čačićeva odbrana traži blažu kaznu

Agencije
Čačićeva odbrana traži blažu kaznu

Zagreb - Advokati Radimira Čačića danas su na javnoj sjednici na Vrhovnom sudu zatražili ukidanje prvostepene presude zagrebačkog Županijskog suda i njeno vraćanje na početak ili da se Čačiću za izazivanje saobraćajne nesreće u Mađarskoj ublaži presuda.

Na Vrhovnom sudu juče je održana javna sjednica u slučaju Radimira Čačića.

U žalbi koju su iznijeli, njegovi advokati Rajko Mlinarić i Čedo Prodanović tvrde da su Čačiću povrijeđena prava, jer ga Županijski sud nije zvao na sjednicu na kojoj je potvrdio mađarsku presudu.

Takođe, advokati ističu da je sud samo preslikao mađarsku presudu i time donio strožu. Naime, mađarska strana traži da Čačić odleži 11 mjeseci u zatvoru te da potom bude pušten na slobodu, dok će u Hrvatskoj Čačić poslije 11 mjeseci kazne tek moći zatražiti da ga puste na slobodu. Stoga obrana traži da Čačić provede 11 mjeseci u zatvoru i potom izađe van.

Advokati takođe traže da se pri utvrđivanju kazne uvaži to što je Čačić bio učesnik rata.

Zatražili su da se Čačiću smanji vrijeme trajanja bezbjednosne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, koja mu je određena na tri godine. Odluku o ovom slučaju Vrhovni sud će donijeti naknadno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana