Čačić u zatvoru piše program stranke

Agencije
Čačić u zatvoru piše program stranke

Zagreb - Bivši visoki funkcioner Hrvatske narodne stranke (HNS) Radimir Čačić u zatvoru u Puli piše program stranke koju uskoro planira da osnuje.

To je juče potvrdila nezavisni saborski poslanik Natalija Martinčević, bliski saradnik Radimira Čačića, koja je zbog podrške Čačiću prošle sedmice i izbačena iz HNS-a.

- Radimir Čačić će se politički aktivirati kada izađe iz zatvora. Da, to će biti kroz novu nacionalnu stranku koju ćemo osnovati. Ona još nije osnovana, ali se privredni program piše. Većinu tog programa piše Radimir Čačić u kaznionici u Puli, a ostatak mnogi ljudi sa iskustvom u privredi - ispričala je Martinčevićeva.

Ona je dodala da će stranka imati najveće uporište u sjeverozapadnoj regiji, a da se o koalicijama još ne razmišlja.

- Mi ime stranke imamo, ali ne mogu ga reći jer će već sutra u HNS-u ići da ga registruju. Oni su, uostalom, već registrovali dva imena stranaka kako bi spriječili nas u nekim naumima, što dovoljno govori o njihovom strahu. Ono što mogu reći jeste da stranka neće imati skraćenicu HNS - rekla je Martinčevićeva i dodala da će se stranka najviše fokusirati na privredu, bez ideologija.

Ona je naglasila da će Čačićeva stranka jasno prezentovati projekte, mjere, ciljeve i rokove, što niko u političkom životu u Hrvatskoj ne radi.

- Da, Čačić je nerijetko postavljao rokove dok je bio potpredsjednik Vlade za neke projekte pa bi ti rokovi bili prekršeni, ali danas niko u Vladi rokove ne postavlja, ništa nema uporište da znamo kada će nešto biti gotovo - rekla je Martinčevićeva.

Tvrdi da nije nemoguće da se toj stranci nakon Čačićevog izlaska iz zatvora pridruže i neki istaknuti HNS-ovci.

Čačića je predsjedništvo Hrvatske narodne stranke, koja je dio vlasti, iz svojih redova isključilo u januaru ove godine. Čačić (64), koji je bio osnivač i bivši predsjednik HNS-a, nalazi se na odsluženju zatvorske kazne u trajanju od 22 mjeseca, zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće 2010. godine u Mađarskoj, kada su dvije osobe poginule.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana