Čačić stigao kući

Agencije
Čačić stigao kući

Varaždin - Bivši prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić je nešto poslije 16 sati stigao svojoj kući u Cankarevoj ulici u Varaždinu pošto je jutros otpušten iz kaznionice u Valturi u blizini Pule.

U kratkoj izjavi okupljenim novinarima rekao je da će nekoliko sljedećih dana posvetiti porodici i prijateljima.

"Par dana ću biti s porodicom i prijateljima i pripremati se za javne nastupe. Mislim da će vam uskoro biti previše mojih izjava i nastupa, pa sada nema potrebe da nešto pretjerano komentarišemo", rekao je kratko Čačić.

Nije želio odgovoriti na novinarsko pitanje ima li kakvu poruku za bivšu stranku.

Izlazeći iz automobila Čačić se novinarima izvinio zbog kašnjenja.

"Izvieavam se što malo kasnim, ali vi koji me dulje poznate znate da je to gotovo uvijek. Čak sam iz zatvora malo zakasnio s izlaskom", rekao je Čačić.

Zbog saobraćajne nesreće u Mađarskoj, u kojoj su poginule dvije osobe, Čačić je u zatvoru u Remetincu i u Valturi bio više od godinu dana, od 17. juna prošle godine. Osuđen je na 22 mjeseca zatvora.

Po mišljenju Čačićevih advokata, došlo do pogrešnoga pravnog tumačenja jer je, po mađarskoj presudi, nakon polovice odslužene kazne, to jest nakon 11 mjeseci, trebao biti pušten na slobodu, a hrvatski sud se vodio domaćim zakonom po kojem je nakon polovice odslužene kazne mogao podnijeti posebnu molbu za uslovni otpust. Zahtjev za prijevremenim puštanjem na slobodu Čačić je podnio sredinom maja, a komisija za privremeni otpust prihvatilo ga je 17. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana