Slovenac spašen kod Budve: Bura nosila gumenjak dva kilometra od obale (FOTO)

GS
Slovenac spašen kod Budve: Bura nosila gumenjak dva kilometra od obale (FOTO)

BUDVA - Uprava pomorske sigurnosti (UPSUL) i upravljanja lukama u ranim jutarnjim časovima imala je još jednu akciju spašavanja. Tako je sa gumenjaka kojeg je nosila bura spašen državljanin Slovenije.

- I pored najavljenog sjevernog vjetra i upozorenja da se vodi računa prilikom isplovljenja na more, Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je primila poziv u 07.25 na Pomorsko operativni centar da je jedna osoba sa gumenjakom od dva metra ostala u kvaru na plaži Buljarica te ga  jaka bura nosi na orvoreno more - kazao je za portal Dan Žarko Lukšić načelnik UPSUL.

Operateri Dragan Đurović i Vlado Kasalica su uz koordinaciju sa Spailačkim čamcem SAR-1 sa posadom Isidora Jovanović i Stavan Asović za manje od 45 minuta spasili slovenačkog državljanina na neih dva kilometra od obale i doteglili do plaže Buljarica.

- UPSUL po ko zna koji put upozorava turiste da se na izlažu životnim rizicima i ne izlaze po lošem vremenu na more. Sličan slučaj sa smrtnim posljedicama se desio prije par godina upravo na istom mjestu gdje spašen Slovenac - navodi Lukšuć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana