Bujice i poplave u Hrvatskoj (VIDEO)

Agencije
Bujice i poplave u Hrvatskoj (VIDEO)

RIJEKA - Usljed obilnih padavina koje su u srijedu, 2. oktobra, pogodile Hrvatsku, brojni dijelovi zemlje su se suočili sa poplavama i bujicama.

Obilna kiša i u srijedu je stvarala velike probleme u Istri te na Kvarneru. Kako je objavio "Novi list", Zvonimirova ulica u Rijeci bila je praktično potopljena, a saobraćaj se odvijao otežano.

Postojeći šahtovi i odvodi ne uspijevaju "progutati" ekstremnu količinu vode koja je u posljednje vrijeme očigledno sve veći problem u Rijeci.

Tokom srijede najviše kiše palo je u Krasici, gdje je zabilježeno 137,4 milimetara padavina, a u Svetom Lovreču voda se slijevala niz ulice.

I "Istramet" javlja kako je najviše oborina palo na širem riječkom području, gdje meteorološke postaje bilježe između 100 i 200 milimetara. U većem dijelu centralne i sjeverne Istre pale su značajne količine kiše, u rasponu od 40 do čak 120 milimetara, koliko mjere postaje u okolini Vižinade.

Ovolika količina kiše u kratkom vremenskom periodu prouzrokovala je bujične poplave na nekim lokacijama te uzrokovala probleme u saobraćaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana