Budvanski parlament sutra bira predsjednika opštine i Skupštine opštine

Srna
Budvanski parlament sutra bira predsjednika opštine i Skupštine opštine

PODGORICA - Predsjednici opštine i Skupštine opštine Budva trebalo bi da budu izabrani na sutrašnjoj sjednici lokalnog parlamenta koja je zakazana po hitnom postupku.

Na dnevnom redu sjednice, koju je zakazala vršilac dužnosti predsjednika budvanske Skupštine Snežana Kuč, nalazi se i davanje saglasnost na rješenje o razrješenju potpredsjednika opštine Marka Markovića.

U obrazloženju se navodi da je Poslovnikom Skupštine predviđeno da sjednica može biti sazvana po hitnom postupku u roku kraćem od 10 dana u slučaju nastupanja okolnosti kojima se ugrožava imovina veće vrijednosti.
- To se odnosi i na postojanje neodložne potrebe za rješavanje i razmatranje određenog pitanja ili odnosa čije nerješavanje bi prouzrokovalo ili moglo prouzrokovati posljedice - navodi se u obrazloženju i dodaje da je dnevni red sjednice predložen na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi i da postoje uslovi za sazivanje po hitnom postupku.
Sjednica će biti održana u zgradi opštine, u sali gdje se održavaju sjednice Skupštine.

Doskorašnje predsjednike opštine i Skupštine Marka Carevića i Krsta Radovića novoformirana odbornička većina smijenila je 11. juna. Tada su na te funkcije kao vršioci dužnosti imenovani Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, zbog čega danima traju protesti u ovoj opštini.

Prije sjednice na kojoj bi trebalo da budu imenovani čelnici budvanske opštine, biće održano zasjedanje na kojem će biti razriješeni stari i izabrani novi predsjednici skupštinskih odbora.

Biće razmatrana informacija Bulatovića o aktivnostima na deblokadi računa opštine. Na dnevnom redu je i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za angažovanje dodatnog obezbjeđenja radi sprečavanja opasnosti po lica i imovinu opštine.

Predstavnici Specijalnog državnog tužilaštva ušli su u zgradu opštine Budva, ispred koje su i danas policijske snage, radi izuzimanja dokumentacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana