Budvanski biznismen Blažo Dedić prao novac za Darka Šarića

Vijesti
Budvanski biznismen Blažo Dedić prao novac za Darka Šarića

Budva - Budvanski biznismen Blažo Dedić, čijem preduzeću “Maestral inženjering” je Centralna banka blokirala račun zbog dugova državi, pod istragom je Tužilaštva Crne Gore zbog sumnje da je učestvovao u pranju prljavog novca odbjeglog narkobosa Darka Šarića.

Istraga traje već više od dvije godine, a Dedić za to vrijeme pokušava da se riješi milionskih dugova u koje je zapao, uglavnom od 2009, kada mu je krenulo nizbrdo.

Njegova imovina u Budvi, Kotoru i Ulcinju je pod hipotekama i fiducijama Hipo Alpe-Adria Banke i Crnogorske komercijalne, kojima duguje oko deset miliona eura.

- Nikada nikakve poslove nisam radio sa Darkom Šarićem i mislim da će to istraga i sud utvrditi, ako ih bude zanimalo - tvrdi Dedić za “Vijesti”.

On je ranije negirao i navode Specijalnog tužilaštva u Beogradu da je u Srbiji prao novac od kokaina kupujući firme u Vojvodini, upravo za Šarića, a preko svoje druge firme “Maestralturs”. Dediću su u Srbiji zaplijenjeni vrijedni hoteli, upravo u vlasništvu tog preduzeća.

Za pranje novca u Beogradu podignuta je posebna optužnica protiv Šarićeve grupe, a Dedić je jedina osoba koja nije na spisku optuženih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana