Budvanin izvršio utaju 668.636 evra poreza

Srna
Foto: rtvbudva.me

PODGORICA - Crnogorska policija uhapsila je Budvanina B.Ć. (44) zbog sumnje da je izvršio utaju poreza i doprinosa u iznosu od 668.636 evra i tako pribavio protivpravnu imovinsku korist.

On je uhapšen u okviru obavještajnog projekta "Stan" i uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

Sumnja se da je B.Ć. od početka 2016. do kraja 2020. godine, u svojstvu poreskog obveznika koji se bavi izgradnjom stanova za tržište, u namjeri da sebi pribavi protivprvanu korist i djelimično izbjegne plaćanje poreskih obaveza prema državi, u poreskim prijavama prikazivao manji promet robe u odnosu na onaj koji je stvarno ostvaren, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Policijski službenici su uporedo vršili i kontrolu izgradnje navedenog objekta i validnost građevinske dokumentacije, zbog čega su u toku marta protiv građevinskog inženjera iz Srbije čiji su inicijali O.S. podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana