Budva: Policija izbacila sto radnika hotela Mogren

Agencije
Budva: Policija izbacila sto radnika hotela Mogren

Budva - Turistička inspekcija zapečatila je danas hotel "Mogren" u Budvi, nakon što je policija nasilno izbacila oko sto radnika naočigled zbunjenih gostiju.

Kada je inspekcija stigla u hotel s ciljem da ga zapečati, više od sto radnika zatvorilo se u prostorije hotela odbijajući da ga napusti. Poslije verbalnih sukoba, turističkoj inspekciji se priključila i policija.

Policijski načelnik Slobo Kovačević pozvao je radnike da napuste hotel, jer policija ima naređenje da asistira inspekciji. Radnici su odbili da ga poslušaju i legli na pod hotela. Prilikom ulaska 50 pripadnika Interventne jedinice u hotel, radnici su skandirali "E viva Montenegro".

Pripadnici Interventne jedinice policije primjenom sile su izbacili radnike hotela "Mogren" iz tog objekta. Dvadesetak radnika je privedeno jer su odbili da napuste hotel, a pušteni su nakon što su dali izjave.

Tenzije u hotelu su se smirile nakon nekoliko časova, a ispred "Mogrena" se nekoliko sati mogao vidjeti kordon policije. U hotelu "Mogren" trenutno boravi oko 60 gostiju koji još ne znaju da li će ostati u hotelu ili će biti premješteni, a juče nisu mogli da uđu u svoje sobe.

Kompanija "Merkur", koja je zakupac hotela, sudi se sa "Budvanskom rivijerom", koja je vlasnik objekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana