Budva paralisana zbog nevremena

Agencije
Budva paralisana zbog nevremena

Budva - Jako nevrijeme praćeno obilnim padavinama koje je tokom noći protunjilo Budvom paralisalo je grad, a radnici komunalnog preduzeća i pripadnici Službe zaštite i spašavanja od rane zore su na terenu.

Bujični potoci, koji su pretvoreni u prave rijeke, onemogućili su saobraćaj glavnim gradskim ulicima, kroz tunel Mogren prema Kotoru, dok je prava rijeka bila na glavnoj ulici ka Starom gradu.

Voda je prodrla u garaže i podrume stambenih zgrada u nekoliko gradskih naselja, a prava drama bila je u Bečićima i Rafailovićima gdje se potok izlio i preplavio bulevar.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Zdravko Šljukić rekao je da je kiša počela jako da pada sinoć poslije 22.00 časa i da je do jutros do 7.00 časova palo 86 litara po metru kvadratnom na području opštine Budva.

- To su velike količine padavina za tako kratko vrijeme, a i proteklih dana padala je kiša tako da je zemlja natopljena vodom i nije mogla da primi toliko nove količine - dodao je Šljukić.

On je naveo da je saobraćaj bio otežan kroz tunel Mogren na Žutoj gredi, gdje je bila poplavljena desna saobraćajna traka.

- Na Topliški put od vrha pa do glavne raskrsnice bujični potoci su nanijeli kamenje, a bilo je i odrona i klizanja zemljišta što je onemogućavalo normalno odvijanje saobraćaja. Bilo je nanosa i u naselju Podkošljun kod hotela „Aleksandar“, u Ulici Veljka Vlahovića, u Bečićima, u Rafailovićima su potopljeni podrumski prostori kuće Luke Rafailovića, stambene zgrade kod hotela „Kvin ov Montenegro“ gdje su potopljeni satovi za struju zbog čega je prijetila opasnost da dođe do većih incidenata - dodao je Šljukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana