Budva: Nakon 75 dana bez privatnog obezbjeđenja ispred Opštine

GS
Budva: Nakon 75 dana bez privatnog obezbjeđenja ispred Opštine

BUDVA - Nakon 75 dana, jutros ispred ulaza u zgradu Opštine Budva nema radnika dvije privatne agencije za obezbjeđenje, koje su sprečavale ulazak u upravnu zgradu predstavnicima nasilno skinute vlasti iz redova DF-a i Demokrata, javile su Vijesti.

Na ulazu nema ni pripadnika policije.

Vijesti navode da je ispred zgrade stigao Marko Bato Carević, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" u Budvi. Dolazak Carevića ispraćen je ovacijama.

Podsjećamo, Carvić je smijenjen u junu ove godine. Tadašnja skupštinska većina, predvođena DPS-om, smijenila je i predsjednika Skupštine opštine Krstu Radovića.

I Radović je jutors stigao pred zgradu opštine.

Okupljeni, kojih je više od stotinu, pjevaju - "Nema Mila, nema Tita, sada se ovdje Bato pita", i "Čuje se do nebesa, nema više DPS-a", prenose Vijesti.

Ne zna se da li su na radno mjesto došli Nikola Divanović i Anđela Ivanović koje je prethodna skupštinska većina imenovala za čelnike Opštine i Skupštine opštine.

Carević je poručio sa ulaza u zgradu Opštine da će dozvoliti onima koji su uzirpirali vlast da gospodski napuste zgradu. Pokazujući da jutros na ulazu nema privatnog obezbjeđenja, Carević je rekao da se tako ponašaju kukavice.

- Svanulo je lijepo jutro koje će zlatnim slovima biti upisano u istoriju ovoga grada i države Crne Gore. Svi smo emotivni, mnogi naši roditelji nijesu dočekali ovaj dan, bojao sam se da ću i ja biti jedan od tih. Vi ste ponos moj, jer bez obzita na svu različitost pokazali smo jedinstvo - rekao je Carević.

On je istakao da su svi prvi među jednakima.

- Preuzimamo jedan veliki teret i obavezu. Čovjek sam od riječi, za razliku od ovih kojima riječ nije valjala ništa pozivam sve da vrlo odgovorno zasučemo rukave, jer su nam ostavili pustoš, svuda u svakom segmentu našega društva. Da stvorimo narodnu vlast, pravićemo pravedno društvo gdje će zakon važiti za sve jednako, gdje će svako živiti od svoga rada i da neće biti pardona. Korupcija i kriminal koje su glavne odlike režima biti svedene na nulu - poručio je Carević, prenose Vijesti.

Na juče održanim izborima u Budvi, DPS je doživio najveći poraz za proteklih 20 godina. Prvi put imaće jednocifreni broj odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana