Budući premijer Hrvatske govori na lošem hrvatskom

Agencije
Budući premijer Hrvatske govori na lošem hrvatskom

Zagreb - Tihomir Orešković imenovan je za mandatara nove hrvatske vlade, međutim njegovo prvo obraćanje javnosti izazvalo je brojne komentare.

Kako prenose hrvatski mediji, člim je prozborio društvene mreže su preplavili komentari da novi hrvatski premijer Tihomir Orešković ne zna hrvatski.

On se novinarima obratio sa nekoliko kratkih rečenica, sa jakim engleskim akcentom, a koje je izgovorio sa više jezičnih grešaka i uz zamuckivanje.

"Tačno ne zna naš jezik, u tri rečenice koje je rekao napravio je 30 izgovorenih grešaka. On je čovjek pustošenja Hrvatske, ako ostane vidjeće se."

"Ljudi on ne zna hrvatski jezik!!! Ovo je sprdanje sa cijelim hrvatskim narodom. Niš ga se ne razumijem dok priča. Ovo je strašno."

Ovo su samo neki od kometara na društvenim mrežama povodom Oreškovićevog obraćanja.

Večernji list piše da kada je objavljeno da će mandatar nove hrvatske vlade biti Orešković, koji je veći dio života proveo u Kanadi, da su novinari s velikim zanimanjem očekivali njegov nastup.

"Nepoznat je javnosti, no očekivalo se da će barem imati naglasak, toliko svojstven kod Hrvata koji dugo žive u inostranstvu. I, očekivanja su se ispunila. Naš novi mandatar ima vrlo jaki engleski naglasak, i biće puno zanimljivih i, izgledno simpatičnih situacija u koje će, postane li i novim hrvatskim premijerom, Tihomir Orešković svakodnevno dolaziti", piše Večernji list.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović povjerila je mandat za sastavljanje nove hrvatske vlade Tihomiru Oreškoviću.

"Uložiću sve svoje znanje i trud da formiramo kvalitetnu Vladu. Pozivam parlamentarnu većinu i opoziciju da nam se pridruži. Nemam sto dana, a to ni ne tražim", rekao je Orešković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana