Brzina glavni uzrok nesreće u kanjonu Morača, vozač vozio 80 kilometara na čas

Vijesti
Brzina glavni uzrok nesreće u kanjonu Morača, vozač vozio 80 kilometara na čas

Podgorica - Brzina kretanja autobusa, dvostruko veća od dozvoljene, uzrok je nesreće u kojoj je krajem juna poginulo 18 rumunskih turista u kanjonu Morače, u Crnoj Gori, pišu podgoričke “Vijesti”.

Tužilac Vojislav Grujić potvrdio je da je završio istragu i da će predmet u ponedjeljak poslati Višem tužilaštvu u Bijelom Polju

U konačnom izvještaju tužilaštva o nesreći u Platijama utvrđeno je da se zbog brzine od 80 kilometara na čas, koja je bila dvostruko veća od dozvoljene na toj dionici puta, dogodila tragedija rumunskog “autobusa smrti”, koji je 23. juna ove godine, nakon pada u kanjon Morače odnio 18 života.

- Izvještaj je okončan, a spise predmeta ću poslati Višem tužilaštvu na dalju odluku - kazao je tužilac Grujić.

On, međutim, nije želio da iznosi detalje iz izveštaja, ali je potvrdio da je tokom istrage utvrđeno da je preminuli vozač vozio 80 kilometara na čas, što je bila dvostruko veća brzina od dozvoljene.

Konačan izvještaj tužilaštva urađen je na osnovu vještačenja stručnjaka za saobraćaj Milana Šljivančanina, koji je tokom svog nalaza utvrdio da je brzina dvostruko veća.

Olupina rumunskog autobusa još nije izvađena iz kanjona u kojem je tog popodneva život izgubilo 18 turista, dok je 29 Rumuna teže povrijeđeno.

Veliki dio njih se i dalje liječi u rumunskim bolnicama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana