Turistkinji u Splitu naplatili 90 evra za gledanje finala EP

Tanjug
Turistkinji u Splitu naplatili 90 evra za gledanje finala EP

SPLIT - Jedna Britanka, koja je nedavno ljetovala u Splitu, na društvenoj mreži Redit objavila je su nju i njenu porodicu u jednom tamošnjem restoranu na Rivi "odrali" za 90 evra, a da za taj novac nisu ništa konzumirali.

Ona je napisala da je reč o splitskom restoranu "Roof 68", a splitska Slobodna Dalmacija napominje da se sa terase tog objekta pruža prekrasan pogled na Dioklecijanovu palatu i luku. Britanka je napisala da je u potrazi za restoranom, gdje bi sa porodicom mogla da odgleda finale Evropskog fudbalskog prvenstva između Engleske i Španije, ušla u jedan u kome joj je hostesa ponudila sto za koji je, kaže, morala da položi depozit 30 evra po osobi.

Hostesa joj je, tvrdi, rekla da ne brine i da će, ako iznos za pet osoba ne bude potrošen, razliku će dobiti nazad. Žena je pristala i depozit platila platnom karticom.

Kada su odgledali utakmicu, svako od njih petoro je popio po dva pića, od kojih su samo dva bila alkoholna. Otišla je do konobara da podmiri račun i zatraži depozit, ali ju je dočekao "hladan tuš", jer joj je rečeno da depozit ne vraćaju.

"Potrošili smo 60 € pa sam tražila 90 € nazad, ali oni su bili neumoljivi, rekli su mi da tako ne ide i da ne vraćaju novac. Zapravo smo bili obavezni da potrošimo 150 €.

Kazali su da možemo ostati i potrošiti ostatak svote ili se vratiti drugi put. Kako smo odseli sjevernije od Splita nismo se nameravali vraćati.

Šef je nazsvao hostesu koja je kazala da mi nije rekla da ću dobiti novac nazad", ljutito je opisala situaciju Britanka na društvenoj mreži Redit.

Sledećeg jutra je mejlom kontaktira računovdstvo restorana "Roof-a 68" i dobila odgovor da joj novac neće biti vraćen.

Njena objava izazvala je niz komentara, među kojima je i jedan koji ju je uputio da se borati splitskoj Poreskoj upravi, Društvu za zaštitu potrošača ili da angažuje advokata, ali i da jednostavno zaboravi na neugodnost koju je doživela u Splitu.

U restoranu/baru "Roof 68" imali su nešto drugačiju priču, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana