Britanac u Makedoniji umro od alkohola, ne od ebole?

Agencije
Britanac u Makedoniji umro od alkohola, ne od ebole?

Skoplje - Makedonija je u petak saopštila da postoji "mala šansa" da je Britanac koji je umro juče u Skoplju bio zaražen virusom ebole, te da se najvjerovatnije radi o komplikacijama nastalim poslije trovanja alkoholom.

- Mala je šansa da je on imao ebolu, ali sačekaćemo potpune rezultate - rekla je doktor Jovanka Kostovska iz Komisije za zarazne bolesti Ministarstva zdravlja Makedonije.

Ona je dodala da u Makedoniji nisu zabilježeni dodatni sumnjivi slučajevi, ali da je hotel u kojem je Britanac odsjeo i dalje zatvoren. Uzorak krvi i tkiva britanskog državljanina poslati su na analizu u Frankfurt. Preminuli britanski državljanin, koji je u Skoplju bio na službenom putu, posljednji put je bio na afričkom kontinentu prije tri godine u posjeti sestri u Tanzaniji. Ljekari sumnjaju da se radi o komplikacijama koje su izazvane konzumiranjem prevelike količine alkohola.

I zdravstvene vlasti Velike Britanije su objavile da je malo vjerovatno da je ebola uzrok smrti njihovog državljanina u Makedoniji, uprkos sličnim simptomima.

- Smatramo da je malo vjerovatno da je ebola uzrok smrti našeg državljanina. Ipak ćemo nastaviti da radimo sa našim partnerima u istrazi - izjavio je doktor Brajan Mekloski iz Zavoda za javno zdravlje Engleske. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana