Bratanac Žarka Lauševića tukao Srbina, prijetili mu smrću

Kurir, Vijesti, Dubrovački vijesnik
Bratanac Žarka Lauševića tukao Srbina, prijetili mu smrću

Beograd, Budva - Nikola Laušević, agent crnogorske tajne službe, sa svojim prijateljem startovao je u Budvi dvije djevojke, zatim su njih dvojica njihove momke iz Beograda i Metkovića priveli i pretukli, da bi ih na kraju privela policija, prenijele su podgoričke “Vijesti”.

Incident se dogodio u jeku turističke sezone 21. jula.

Nikolin stric je, kako saznaje “Kurir”, poznati glumac Žarko Laušević.

Turisti Vladimir Ivanović iz Beograda i Stipe Borovac iz Metkovića poslije incidenta morali su da se „pomire” s pijanim državnim nasilnicima kako ne bi duže zaglavili u zatvoru.

Dok je Nikola Laušević službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), drugi napadač Davor Vuković radi u Ministarstvu održivog razvoja.

- Vlado i ja smo kažnjeni sa po 250 evra, kao i njih dvojica. Oni su kažnjeni i sa po 50 evra zbog pretnji smrću iako je minimalna kazna 350 evra! Morao sam da pozajmim novac, a sudija je naglasila da pasoše nećemo dobiti dok ne platimo kazne. Ja sam još i dobro prošao, ali je Vladi povređen nos. Devojke su se prepale - izjavio je Borovac za “Dubrovački vijesnik”.

Ivanović je, kako su prenijele “Vijesti”, ispričao da je sve počelo nakon večernjeg izlaska, oko 4.30 časa, kad je krenuo sa Borovcem i djevojkama da jedu.

- Stali smo kod kioska, a one su nastavile prema plaži. Usput su ih zaustavila dva momka i počela da pričaju s njima. Mi smo im se pridružili, dajući do znanja momcima da su to naše devojke - ispričao je on.

Ivanović kaže da su Vuković i Laušević bili vidno pijani.

- Laušević je izvadio službenu legitimaciju Agencije za nacionalnu bezbednost i priveo nas. Vuković je fizički napao mene, a Laušević Borovca. Posle kratkog obračuna policija nas je privela u policijsku stanicu. Tad smo saznali ko su njih dvojica - kaže Ivanović.

Ubrzo su im, kako kaže, pripadnici ANB, koji su došli da pomognu svojim kolegama, predložili da se pomire sa Lauševićem i Vukovićem, što su i prihvatili, s obzirom na to da su bili svjesni uticaja službenika ANB i produženja pritvora.

Vuković je u hodniku Centra bezbjednosti u Budvi prijetio Ivanoviću i Borovcu riječima: „Bog vas je spasao večeras, sljedeći put ću vas sve pobiti.”

Laušević je dodao: „Samo vas je bog spasao, p.čka li vam materina.”

Iz izvora bliskih porodici Laušević “Kurir” je saznao da je Nikola bratanac poznatog glumca.

- Nikolin stric je Žarko Laušević. Ne vidim šta je tu sporno - rekao je izvor blizak porodici Laušević.

Tadić ga pomilovao

Žarko Laušević je 1993. u kafani „Epl” u Podgorici iz pištolja ubio dvojicu mladića, a trećeg teško ranio.

Ubistvima je prethodila svađa između mladića i Žarka i njegovog brata, a glumac je tvrdio da je to uradio braneći brata.

Vijeće Višeg suda u Podgorici 1999. je glumca osudilo na četiri godine zatvora za prekoračenje nužne obrane.

Budući da se već tad nalazio u pritvoru duže od četiri godine, odmah je pušten na slobodu.

Međutim, presuda je ukinuta 2001. u Vrhovnom sudu Crne Gore, te je Laušević osuđen na 13 godina zatvora.

Od 1999. živi u SAD, a krajem 2011. predsjednik Srbije Boris Tadić ga je pomilovao.

Disciplinski postupak

Iz Agencije za nacionalnu bezbjednost “Vijestima” je potvrđeno da je u incidentu u Budvi učestvovao njihov službenik Nikola Laušević.

- U vezi sa slučajem narušavanja javnog reda i mira u Budvi, ANB je protiv Lauševića pokrenuo disciplinski postupak protiv imenovanog, koji je u toku - odgovorili su u ANB, i dodali da njihovi službenici nemaju pravo da zaustavljaju i privode ljude jer nemaju policijska ovlašćenja.

Pijani

Laušević je imao 2,03 promila alkohola u krvi, a Vuković 0,75 promila, prema testu izvršenom u policijskoj stanici - naveo je Ivanović.

Prekršajne prijave

Sva četvorica su nakon tuče privedeni u policijsku stanicu. Nakon saslušanja, protiv njih su podnesene prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira fizičkim napadom.

Protiv Lauševića i Vukovića su, nakon privođenja, podnesene i prekršajne prijave zbog omalovažavanja i prijetnji policajcima u policijskoj stanici - kaže izvor “Kurira” iz istrage.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana