Brat Đukanovića traži milione od Crne Gore

Agencije
Brat Đukanovića traži milione od Crne Gore

Podgorica - Crnogorski biznismen Aco Đukanović, brat premijera Mila Đukanovića, traži na sudu od države više od deset miliona evra, u sporu oko građevinskog zemljišta, prenose agencije.

Đukanović je tražio, da mu država, na osnovu izgubljene dobiti, isplati više od deset miliona evra, jer mu, kako je naveo, nije na vrijeme predata zemlja koju je kupio u podgoričkom naselju Momišići, na kojoj se nalazilo sjedište podgoričke policije.

Đukanovićev advokat Vido Đakonović, zatražio je u novom tužbenom zahtjevu da se prvobitni odštetni zahtjev poveća sa 5,5 miliona evra na nešto više od deset miliona.

On je to zatražio u Osnovnom sudu u Podgorici nakon saslušanja vještaka građevinske i ekonomsko-finansijske struke, koji su u nalazima utvrdili da su se poslovni prostori na spornoj lokaciji plaćali po cijenama koje su bile iznad tržišnih, čime je povećana do sada računata vrijednost parcele i zgrade koju je Đukanović planirao da izgradi, prenose podgorički mediji.

Đukanović je ranije tužio Crnu Goru i traži da mu se isplati odšteta, nakon što je Vlada Crne Gore odbila da mu isplati obeštećenje zbog neispunjenih obaveza iz ugovora o kupoprodaji zemljišta u širem centru Podgorice, na kojem se nalazilo sjedište podgoričke policije.

Riječ je o zemljištu od 7.637 kvadrata, gdje se još nalazi takozvana “limenka”, zgrada policije u kojoj su sada šalteri MUP-a na kojima se izdaju lična dokumenta.

Detaljnim urbanističkim planom na toj lokaciji je predviđena izgradnja stambeno-poslovnog prostora od više hiljada kvadratnih metara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana