Branko Crvenkovski podnio ostavku

Agencije
Branko Crvenkovski podnio ostavku

Skoplje - Lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Branko Crvenkovski podnio je ostavku i najavio da se neće kandidovati za novi mandat na Kongresu stranke, koji će biti održan 2. juna, prenose agencije.

- Ne podržavate moje odluke i zato podnosim ostavku - rekao je Crvenkovski sinoć na sjednici Glavnog odbora SDSM-a u Skoplju.

Prema skopskim medijima, Crvenkovski je odluku objavio pri kraju diskusija, nakon što je pažljivo saslušao veći dio članova Glavnog odbora koji su od njega tražili da ostane na čelu partije do sljedećih izbora i da se Kongres uopšte ne održi.

Crvenkovski je rekao da Kongres mora biti održan budući da njegov mandat ističe 24. maja, a mandat članova Glavnog odbora 7. juna.

Na sjednici nije bilo riječi o eventualnim kandidatima, ali se u makedonskoj javnosti već pominju imena poput bivšeg obavještajca Kireta Naumova, potpredsjednika Zorana Jovanovskog, koordinatora poslaničke grupe Igora Ivanovskog, te viđenih članova Zorana Zaeva i Radmile Šećerinske.

Crvenkovski se na čelo SDSM vratio nakon isteka mandata predsjednika države.

Za vrijeme njegovog četvorogodišnjeg mandata SDSM pretrpjela je poraz na vanrednim parlamentarnim izborima u 2001. godini i na ovogodišnjim lokalnim izborima.

Branko Crvenkovski bio je i predsjednik Vlade Makedonije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana