Braniteljska udruženja protiv koncerata Karleuše, Džinovića i Lukasa: "To što radite nema veze s mozgom"

G.S.
Braniteljska udruženja protiv koncerata Karleuše, Džinovića i Lukasa: "To što radite nema veze s mozgom"

KAŠTEL - Nakon Domovinskog pokreta protiv koncerata Ace Lukasa, Harisa Džinovića i Jelene Karleuše na Barbarincu, u okviru festivala Island of Love, pobunila su se i braniteljska udruženja.

Kako javlja Portal Grada Kaštela, predstavnici braniteljskih udruženja su uputili zahtjev Gradu za otkazivanje koncerata.

- Zašto se dozvoli koncerte Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića, srpskih turbo folk izvođača? Zašto vrijeđate osjećaje branitelja i svih koji su u Domovinskom ratu izgubili svoje najbliže? Zašto niste pitali građane da li to žele? Zašto niste pitali branitelje da li ih to vrijeđa? Zašto niste pitali roditelje poginulih da li se pitaju za što su njihova djeca poginula? Znači li vama išta život mladih ljudi? Puna su vam usta branitelja poginulih za datume vezane uz Domovinski rat i pred izbore, ali ovo što radite stvarno nema veze s mozgom - navode u dopisu.

Dodaju da zbog toga zahtijevaju da se otkažu koncerti navedenih izvođača „iz države koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku“.

- Kao što se, u istoj Hrvatskoj otkazuju koncerti hrvatskog muzičara i domoljuba Marka Perkovića Tompsona, te barda hrvatske glazbe Stjepana Stanića - dodali su.

Pobunio se i Domovinski pokret

Podsjetimo, Domovinski pokret se ranije pobunio protiv istih izvođača, te su poručili kako smatraju da taj “muzički izražaj ne pripada tom podneblju” te da moraju čuvati “kulturu kojoj pripadaju”.

- Festival, osim lokalaca, posjećuju mnogi domaći i strani turisti. Muzika oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a navedeni izvođači pripadaju nekom drugom identitetu - naveli su u objavi na Fejsbuku.

Reakcije

Traženje rampe za izvođače iz Srbije izazvalo je burne reakcije, pa su se na hrvatskim portalima ređali komentari.

„Članovi braniteljskih udruga uglavnom i slušaju cajke, što glumimo“, jedan je od komenatara.

„Braniteljske udruge se bore protiv cajki...Hahahaha...Sami sjeku granu na kojoj sjede...Hahahahaha.“ dodao je drugi posjetilac sajta 24 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana