Brajušković podnosi prijavu protiv Veljovića

Agencije
Brajušković podnosi prijavu protiv Veljovića

Podgorica - Bivši policajac Brajuško Brajušković najavio je danas da će podnijeti krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg crnogorskog policijskog funkcionera Veselina Veljovića zbog, kako je rekao, neistina koje je saopštio o njemu, prenose agencije.

Brajušković je danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore razgovarao sa ministrom Raškom Konjevićem.

- Izložio sam mu to što treba i on će iskoristiti svoj položaj u sistemu da uvede ovaj proces u pravne tokove, suda i istrage - rekao je Brajušković, koji je rotekle sedmice optužio nekadašnje policijske Funkcionere Veselina Veljovića i Miljana Perovića da su organizovali takozvane crne trojke za prebijanje opozicionih političara i novinara.

Brajušković nije želio da odgovori na pitanje da li je od Konjevića zatražio policijsku zaštitu.

- Teme koje se tiču bezbjednosti moje porodice ne bih komentarisao. Policija dolazi u moje selo i tamo se, za sada, smatram sigurnim - naveo je on.

Brajušković je rekao da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Veljovića, ali nije precizirao kada.

- Ima vremena, konsultovaću se sa mojim advokatima - dodao je on.

Odgovarajući na pitanje zbog čega će podnijeti krivičnu prijavu, on je rekao da će to učiniti zbog više neistina koje je, kako je rekao, Veljović iznio o njemu.

- Nadležnim organima moraće da objasni ono što je rekao jednom listu da “od ove priče štetu može imati Brajušković i njegova porodica”. Pa neka on objasni kakvu štetu moja porodica može imati - kaže Brajušković.

On je rekao da on nije pominjao Veljovićevu porodicu, već “samo njegovu samovolju i njegovo “država-to sam ja”.

Brajušković je poručio da ne istupa protiv države, “već da ovo radi protiv dvojice otuđenih ljudi od režima”.

- Jer je očigledno da su i državni organi shvatili da Veljović nije država, već je samo savjetnik predsjednika države, a nadam se da će predsjednik shvatiti kakvog savjetnika ima - rekao je on.

Brajušković je ranije saslušan u policiji i Tužilaštvu, ali nije pominjao imena ljudi, jer bi, kako je naveo, širenje fronta protivnika odgovaralo glavnom inspiratoru svega toga.

Veljović i Perović su demantovali Brajuškovićeve tvrdnje i zatražili da nadležni organi utvrde istinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana