Božinović: Evropa mora da nađe rješenje

Tanjug
Foto: GS

ZAGREB- Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je danas da ne može konkretno da komentariše najnovije snimke koji su procurili u javnost, a na kojima maskiranie osobe tuku izbjeglice i nasilno ih usmjeravaju sa teritorija Hrvatske na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Na pitanje da li je i on odgovoran ako se pokaže da su posljednji snimci o postupanju prema migrantima autentični, Božinović je odgovorio pitanje: "Zašto bi to bila moja osobna odgovornost". Božinović je rekao da je direktor policije juče formirao stručni tim, koji je danas već na terenu sa zadatkom da utvrdi činjenično stanje, odnosno, kako je rekao, da se utvrdi koji je u tome učestvovao.

"Puno je pitanja", rekao je Božinović i dodao da tome nema mjesta u hrvatskoj policiji. "Hrvatska policija uvek kad ima dokaze, preduzima mere i sankcioniše svoje pripadnike", rekao je ministar policije.

Ovo nije prvi put da se pojavljuju snimci o neprimjerenom postupanju hrvatske policije prema migrantima, a Božinović smatra da Evropa mora da nađe održivo rješenje, a da je hrvatska policija tu da brani granicu od ilegalnih ulazaka. Božinović je rekao da se očekuju novi migrantski talasi i da bi, kako navodi, Evropa morala da iznađe rešenje pre toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana