Bozanić optužio vlast da Hrvatsku vodi u nesreću

Agencije
Bozanić optužio vlast da Hrvatsku vodi u nesreću

Zagreb - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić oštro je kritikovao aktuelnu vlast u Hrvatskoj u božićnoj čestitki, optuživši je da će njeni potezi dovesti do razaranja čovjeka i nesreće za Hrvatsku, prenose agencije.

U božićnoj poruci, koja je objavljena danas, Bozanić je naveo da vlast društvene probleme nastoji da rješava zanemarujući osnovne antropološke istine.

Navodeći da je tokom istorije bilo različitih pokušaja osporavanja hrišćanske antropologije, Bozanić ističe da je za kulture i civilizacije posebno bolno bilo nametanje protivljudskih tumačenja koja su postala političke diktature i ideološki totalitarizmi.

Bozanić ističe da se u posljednje vrijeme svom silinom u hrvatski školski sistem žele nametnuti sadržaji koji pokazuju karakteristike antropoloških otklona od hrišćanskih, ali i širih religijskih polazišta.

- Na više smo načina i dosad upozoravali na štetnost takvih poteza vlasti za hrvatsku kulturu i hrvatsko društvo, jer oni u sebi kriju metodu koja se ne osvrće na primjereno postupanje po traženju opšteg dobra, na ulogu roditelja, na odgovornost i slobodu u odabiru programa - navodi Bozanić.

Ta metoda, ukazuje Bozanić, ne poštuje vjersku slobodu zagarantovanu ustavnim i međunarodnim aktima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana