Borba za resore u Hrvatskoj MUP ključni zahtjev Mosta

Agencije
Borba za resore u Hrvatskoj MUP ključni zahtjev Mosta

Zagreb - Most će, osim Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), od Domoljubne koalicije tražiti resore pravosuđa, poljoprivrede, uprave, privrede i okoline.

- Na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova želimo nezavisnu osobu koja će glavni fokus staviti na obračun s kriminalom i korupcijom, a insistiraćemo da taj resor pripadne nama jer je borba protiv korupcije jedan od naših glavnih ciljeva - poručuju neslužbeno iz Mosta.

Međutim, poznato je i da HDZ-ovci pokazuju veliko interesovanje za taj resor na čijem je čelu, prema ranijim procjenama trebalo da bude Milijan Brkić, bliski saradnik Tomislava Karamarka i HDZ-ov glavni sekretar.

U Mostu ovih dana intenzivno prate informacije koje se iz HDZ-a službeno i neslužbeno puštaju u medije. Most će insistirati na ministarstvima koja su nadležna za reforme koje su predložili, potpisali i obvezali se u razgovorima sa SDP-om i HDZ-om da će ih sprovesti.

- Nećemo od toga odustati. To su resori za koje smo najavili reforme i želimo imati kontrolu nad njima - poručuju iz Mosta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana