Bojovićeva majka stoji iza ubistva Šaranovića?

Srna
Bojovićeva majka stoji iza ubistva Šaranovića?

Podgorica - Anđelka Bojović (66), majka Luke i ubijenog Nikole Bojovića i njihov brat od strica Matija Bojović (35) negirali su na saslušanju kod tužioca da su pripremali teren za ubistvo Ratka Koljenšića, ispred čije kuće u Nikšiću ih je policija uhapsila u zasjedi.

Koljenšić je optužen da je po nalogu biznismena Slobodana Šaranovića organizovao ubistvo Nikole Bojovića u Beogradu 2013. godine. Šaranović je ubijen u martu ove godine, a nikšićki inspektori su od četvrtka na stalnoj vezi sa kolegama iz Službe crnogorske kriminalističke policije kako bi ispitali da li se Anđelka i Matija mogu dovesti u vezu i sa njegovim ubistvom. Šaranović je bio optužen da je organizovao i naredio Bojovićevo ubistvo kao osvetu za likvidaciju svog brata Branislava, koje je, prema njegovim sumnjama, naredio tadašnji vođa ozloglašenog "zemunskog klana" Luka Bojović.

Advokat Anđelke i Matije Bojović, Borivoje Borović izjavio je da se osumnjičenima na teret stavljaju "blaga djela". Bojovići su zadržani 24 časa u pritvoru. Borović je ispričao da su se njegova branjenica Anđelka i njen rođak Matija u Nikšiću našli "sasvim slučajno, radi proslave nekog događaja, a da na Žabljaku imaju vikendicu, gdje povremeno dolaze".

- Kada su prolazili kroz taj dio, Matija joj je pokazao kuću gdje stanuje Koljenšić. Anđelku je interesovalo da vidi gdje živi i kako izgleda osoba koja je bila uključena u ubistvo njenog mlađeg sina Nikole. Zbog toga ga je i fotografisala. Dakle, ovo je potpuno prazna, banalna optužba - tvrdi Bojović.

Međutim, u vozilu u kojem su uhapšeni Anđelka i Matija Bojović policija je pronašla fotoaparat sa snimcima Koljenšićeve kuće, dok je naknadnim pretresom Matijine kuće u Nikšiću pronađen čitav arsenal oružja i dvije radio-veze.

U vikendici je pronađeno pet detonirajućih kapisli za daljinsko aktiviranje eksploziva velike razorne moći, 125 komada municije, sedam komada puščane municije, dva puna okvira za automatsku pušku, nož i bajonet.

Anđelka i Matija Bojović uhvaćeni su u srijedu uveče u zasjedi dok su sjedjeli u automobilu "fijat panda" parkiranom na stotinak metara od Koljenšićeve kuće. Odatle su odvedeni na saslušanje u nikšićkoj stanici policije, a potom u Više državno tužilaštvo, gdje ih je saslušala tužiteljka koja je djelo okvalifikovala kao "dogovor za izvršenje krivičnog djela" i "nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava".

Koljenšić je u decembru prošle godine izašao iz pritvora, od kada je pod budnim okom policije jer mu je prijetila opasnost.

Šaranović je ubijen u sačekuši u Budvi 11. marta ove godine, a to ubistvo još nije rasvijetljeno. Šaranović je, kako se sumnja, glavom platio razmirice sa klanom Luke Bojovića (43), koji kontroliše "škaljarski klan" iz Kotora i ogranak barske kriminalne grupe pokojnog Luke Đurovića. Anđelka Bojović po zanimanju je profesorica crtanja i slikanja na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

Rat Šaranovića i Bojovića

Rat Slobodana Šaranovića i braće Bojović počeo je prije skoro osam godina kada je ubijen Slobodanov brat Branislav Šaranović (66). Ubijen je u oktobru 2009. godine, a do danas taj zločin nije rasvijetljen. Slobodan je tada kao nalogodavca likvidacije svoga brata označio klan na čijem je čelu Luka Bojović. Bojović se trenutno nalazi u španskom zatvoru, gdje služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i falsifikovanja isprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana