Bogdanović: Crna Gora nije crtani film

Tanjug
Foto: printskrin

PODGORICA - Poslanici Demokratske Crne Gore neće prisustvovati sjednici Skupštine na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova vlada koja je za njih "zaverenički skup grupe pučista", izjavio je danas šef poslaničke grupe Boris Bogdanović i najavio krivične prijave protiv potpredsjednika Ervina Ibrahiovića i 46 kolega u parlamentu jer prijedlog nove vlade smatraju nelegalnim i nelegitimnim.

 

Najavio je i da će Demokrate "utužiti akte koji iz ovih dela proizađu", kao i da će u narednom periodu plenarnu salu i sjednice radnih tijela koristiti kao preš pozicije na kojima će saopštavati stavove i sa kojih će se "u direktnom prenosu, pred narodom i sa narodom, boriti protiv antinarodne, pučističke i revanšističke vlasti."

Bogdanović je rekao da su to jednoglasno usvojeni zaključci Kluba poslanika Demokrata i poručio da će sve što bude usvojeno na sjednici Skupštine Crne Gore u četvrtak, 28. aprila, biti nelegalno i nelegitimno.

Ocijenio je da je sve u vezi formiranja nove vlade vrijedno, kako je rekao, stripa ili crtanog filma, ali da ništa nije smešno kada je riječ o zloupotrebi državnih institucija.

"Crna Gora nije crtani film i cijenu vaših postupaka kad tad ćete morati platiti narodu", saopštio je Bogdanović.

Poručio je da su Demokrate spremne i za sud, ulicu, ali i Skupštinu, te da jedino za šta nisu spremni je da, kako je naveo, "budemo kao vi - izdajnici i pučisti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana