Blokirana imovina Tamare Zvicer

Blic
Foto: Blic

BEOGRAD - Posljednjih mjesec dana oči su uprte u Tamaru Zvicer, suprugu vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, budući da je protiv nje u avgustu podnesena krivična prijava jer je nezakonito izvodila radove na saobraćajnici u Kotoru, a sada joj je oduzet skupocjeni automobil koji je tražio Interpol jer je ukraden 2023. godine.

Javnost je za Tamaru Zvicer prvi put čula kada je u Ukrajini pucala na napadače svoga muža i tako mu spasila život.

Filmska scena dogodila se 25. maja 2020. godine u Kijevu, kada su pripadnici suprotstavljenog škaljarskog klana pokušali da likvidiraju Zvicera, koji se u Ukrajini skrivao sa porodicom.

Radoje Zvicer napadnut je u blizini zgrade u kojoj je stanovao sa porodicom. Na ulici se zaustavio „smart“ iz kojeg je istrčalo nekoliko napadača i otvorilo vatru. Pogođen s nekoliko hitaca, Zvicer je pao na zemlju.

Ovaj napad Zvicer sigurno ne bi preživio da sa ulaznih vrata zgrade njegova supruga nije iznenadila napadače i zapucala.

Iako su sigurnosne kamere zgrade snimile Tamaru Zvicer kako repetira pištolj, ovo oružje nikada nije pronađeno.

Krivična prijava protiv Tamare je podnesena u avgustu ove godine.

Utvrđeno je da su vlasnici katastarskih parcela 747/1 i 748/1 KO Kavač, koje su u vlasništvu pravnog lica „Trpeza“ doo Kotor, čiji je osnivač i izvršni direktor Tamara Zvicer (39), i katastarske parcele 747/2 KO Kavač u vlasništvu K. M. (46) i katastarske parcele 748/2 KO Kavač u vlasništvu A. S. (51), počinili krivično djelo na način što su bez prijave gradnje i građevinske dozvole izdate od nadležnog organa, izvodili radove na saobraćajnici koja prolazi kroz sve četiri navedene parcele.

Policijski službenici su u mjestu Opatovo u opštini Tivat kontrolisali vozilo visoke klase marke „Audi Q8“, proizvedeno 2023. godine, čeških registarskih oznaka, kojim je upravljala Tamara Zvicer (39).

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kotoru, od Tamare Zvicer je uz potvrdu oduzeto pomenuto vozilo za koje je nakon izvršenih vještačenja i razmjene podataka u procesu operativne policijske saradnje utvrđeno da je na određenim dijelovima vozila mehanički prepravljen i izmijenjen broj šasije, odnosno da se radi o falsifikatu, te da je na taj način vozilo registrovano u drugoj državi, a isto vozilo je u Crnoj Gori koristila Tamara Zvicer.

Provjerom preko NCB Interpola Podgorica, utvrđeno je da se pomenuto vozilo potražuje na međunarodnom nivou od strane Interpola i da se nalazi na listi ukradenih vozila od 19. decembra 2023. godine. Automobil koji je oduzet od Tamare Zvicer košta nešto više od 65.000 evra.

Tamari Zvicer je 2022. godine blokiran bankovni račun i obustavljena isplata 133.473,36 evra za koje se sumnja da su stečeni kriminalnim aktivnostima.

Rješenjem suda, osim Tamari Zvicer, blokirana je imovina Eme Petrović – nepokretnosti u kotorskom naselju Škaljari za koje se sumnja da potiču od nezakonito stečenog novca.

Prema saznanjima „Pobjede“, Tamara se tereti da je htjela fiktivno da prevede stan na Emu, odnosno da prikaže kao da joj ga je prodala. To je, kako se sumnja, učinila kako bi izbjegla oduzimanje imovine ukoliko dođe do finansijske istrage.

Sudija za istrage Višeg suda Suzana Muguša je 22. juna prihvatila prijedlog Specijalnog tužilaštva i privremeno blokirala imovinu Zvicer i Petrović protiv kojih je pokrenut krivični postupak za utaju poreza i doprinosa i pranje novca, piše Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana