Beroš:Ovo je četvrti talas virusa korona

Tanjug
Foto: ILUSTRACIJA

ZAGREB - Ocjenjujući trenutnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, ministar zdravlja Vili Beroš je rekao danas da je ovo početak četvrtog talasa pandemije virusa korona. Beroš je dodao da veruje da će ovaj talas zaraze biti lakši, ali da je njegov zadatak da bude spreman na sve scenarije.

"Ono što mogu da kažem je da je vakcina najbolji i najbrži put. Ne smijemo se osjećati pretjerano sigurno samo zbog vakcina. I dalje je potrebno: maske, dezinfekcija, pranje ruku, distanca…", rekao je ministar.

Na pitanje o uvođenju novih mjera, Beroš je rekao da svaki županijski štab analizira epidemiološku situaciju, kao i da se ta strategija pokazala efikasnom.

"Moramo ponavljati da je vakcina najbolji i najbrži izlaz, ali i pridržavanje mjera spriječava širenje virusa. Sad čitam o delta plus varijanti koja je navodno agresivnija, ali nemam još podatke o njemu.

Sjetimo se prošlog devetog mjeseca. Dolaskom hladnog vremena možda se promijeni klinička slika. Ona je sada nešto lakša, međutim pitanje je šta nas čeka", rekao je Beroš, prenijeli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana