Begić: Mjere daju rezultate

Srna
Begić: Mjere daju rezultate

PODGORICA - Mjere protiv širenja epidemije virusa korona koje su na snazi u najpogođenijim opštinama u Crnoj Gori daju rezultate i primjetan je pad broja oboljelih u Nikšiću, Beranama i Andrijevici, rekao je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić.

Begić je na konferenciji za novinare rekao da cilj nije zaključavanje države, ali da će mjere biti pooštrene tamo gdje situacija bude izmakla kontroli.

On je naveo da bioskopi, manifestacije kulture, turizam, privreda, ugostiteljski objekti i slično mogu funkcionisati pod određenim uslovima.

Odgovarajući na pitanje zašto je došlo do samoizolacije za dva odjeljenja Druge osnovne škole u Budvi nakon registrovane infekcije kod jednog učenika, Begić je rekao da je Institut za javno zdravlje jutros dobio informaciju da su ta odjeljenja stavljena u izolaciju.

“U preporukama koje su upućene Ministarstvu prosvjete rečeno je da će svaki slučaj obolijevanja biti individualno epidemiološki obrađivan i istraživan, i upravo je lokalni epidemiolog donio takvu preporuku”, naveo je Begić.

On je dodao da je za sutra sazvana telefonska konferencija svih epidemiologa u Crnoj Gori, gdje će detaljno biti analiziran slučaj i donošenje takve preporuke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana