Bede: Spriječen pokušaj provale u sjedište firme "Drava Internacional"

Tanjug
Bede: Spriječen pokušaj provale u sjedište firme "Drava Internacional"

OSIJEK - Zvonko Bede, vlasnik osiječke farike "Drava Internacional", u kojoj je prošle nedjelje došlo do velikog požara, izjavio je da su prošle noći spriječili pokušaj provale u sjedištu firme i ponavlja da je požar podmetnut.

“Noćas u 3 i 50 sati imali smo pokušaj provale u sedište firme u Radićevoj ulici gdje se nalazi sva dokumentacija i računarska oprema. Sve je tamo. Bio je pokušaj ulaska”, ispričao je Bede za zagrebačku N1 tv..

On je rekao da su iz predostrožnosti ostavili dva radnika tokom noći da dežuraju ispred firme.

"Da nije bilo njih, vjerovatno bi ili zapalili i to ili uništili dokumentaciju jer je nekome stalo da je nemamo i da ne možemo dokazati suprotno od onoga što se po medijima piše i što određeni ljudi pričaju”, rekao je Bede.

Ističe da treba utvrditi uzrok požara i ko ga je podmenuto.

“Motiv za podmetanje požara nemam nikakav. Svu robu sam kupio i platio. Taj PET se prerađuje i od toga radimo gotove proizvode. Teza je zašto je taj otpad tu bio, a ne ko ga je zapalio. Nemam motiv da palim jer sada imam štetu od par miliona evra, a sva roba koja je izgorjela, sve je plaćeno. Od države nikad nisam kune dobio, jednog evra. To su sve naša sredstava, krediti itd”, ispričao je Bede.

Komentarišući izjavu zamjenika kkomandira JVP-a Osijek Borisa Banjana da su propuštene preventivne mjere zaštite od požara, Bede to negira.

“Imali smo kontrole vatrogasnog inspektora iz Osijeka, obratite se Smolčiću, kod nas je bio više puta. Ako je imao primjedbu, dao je, mi smo to ispravili.Ne kažem da je sve bilo idealno, ali napravili smo novu halu od 10.000 kvadrata, sirovine smo htjeli prebaciti, tehnički pregled te hale trebalo je da bude uskoro, ali sad se ovo dogodilo”, rekao je.

Negira da u krugu fabrike nema dovoljno hidranata:

“Kad je došlo do požara, vodovod Osijek po noći spušta pritisak vode u sistemu. Hidranti su bili slabi. Mi po zakonu moramo imati hidrante, i imamo ih”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana