Bečić: Vlada Crne Gore dala saglasnost za spomenik mitropolitu Amfilohiju

Tanjug
Foto: Vlada Crne Gore

PODGORICA – Vlada Crne Gore dala je saglasnost za podizanje spomenika mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju u Beranama, saopštio je danas potpredsjednik Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku Aleksa Bečić.

Bečić je rekao da je saglasnost data na prijedlog ministarke kulture i medija Tamare Vujović.  

„Spomenik mitropolitu Amfilohiju biće trajni podsjetnik na njegovu snagu, njegovu mudrost i njegovu ljubav prema Crnoj Gori i vjeri“, kazao je Bečić, saopšteno je iz Vlade.  

Bečić, koji je i lider Demokratske Crne Gore, naveo je da mu je bila čast da predsjedava današnjom sjednicom Vlade na kojoj je data saglasnost za izgradnju spomenika mitropolitu Amfilohiju.  

„Lično sam imao privilegiju da s njim dijelim brojne razgovore, koji su za mene, kao i za mnoge, bili više od razgovora i običnog susreta. Njegova uloga nadilazi granice crkvenih i teoloških pitanja, jer je bio most između različitih epoha, kultura i tradicija, posvećen obnovi duhovnih vrijednosti i očuvanju duše Crne Gore. Njegova misija bila je veća od jednog života, ona je bila potraga za dubljim razumijevanjem našeg bića i postojanja, za očuvanjem duha, tradicije i našeg nasljeđa“, kazao je Bečić.  

Naglasio je da je ime Amfilohija Radovića bilo poznato i cijenjeno u svjetskim intelektualnim i duhovnim krugovima.  

„Njegovo djelovanje nije bilo samo lokalno, već univerzalno, povezivao je Crnu Goru sa širim svijetom, jačajući našu zemlju ne samo kao kulturnu, već i kao moralnu silu na međunarodnoj sceni“, naveo je Bečić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana