Bečić: Izdaju ne mogu da oprostim, propalo pravo na vanrednu sjednicu

Srna
Bečić: Izdaju ne mogu da oprostim, propalo pravo na vanrednu sjednicu

PODGORICA - Lider Demokrata Aleksa Bečić rekao je na protestu u Podgorici da izdaju ne može da oprosti i da DPS sada želi da varanjem dođe do vlasti.

Na trećem protestu u Podgorici u posljednjih 15 dana protiv najave formiranja manjinske vlade Crne Gore, Bečić je istakao da se bježi od izbora i da ga ne bi čudilo, kada je u pitanju DPS, da traže odgađanje izbora u svim gradovima, jer nema mjesta gdje će pobijediti.

- DPS sada želi varanjem da prečicom dođe do vlasti. Bježe od izbora kao 'đavo od krsta'. Sve im pominjite, samo izbore ne - rekao je Bečić na bulevaru ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja.

Bečić je kazao da je propalo pravo na zakazivanje vanredne sjednice crnogorskog parlamenta na kojoj je bio planiran izbor novog predsjednika Skupštine Crne Gore, dok je, kad je riječ o redovnoj sjednici, sva formalno-pravna moć u rukama vršioca dužnosti šefa parlamenta Strahinje Bulajića.

Bečić je na protestu rekao da isključivo od volje Bulajića zavisi kada će se sazvati sjednica i kakav će biti dnevni red takve sjednice.

On je istakao da su na jučerašnjem kolegijumu u Skupštini Crne Gore bili udruženi oni koji varaju decenijama i oni koji su bili sa Demokratama i vrše pritisak na Bulajića da zakaže skupštinsku sjednicu.

- Sve u životu mogu da oprostim i razumijem, ali izdaju nikada ne mogu da oprostim - poručio je Bečić.

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović rekao je da je ustala Crna Gora da bi odbranila svoju budućnost.

Na protestu su bili i poslanik Demokrata Zdenka Popović, poslanici Momo Koprivica i Vladimir Martinović, Marko Milačić (Prava), ministri ekonomskog razvoja i finansija i socijalnog staranja Jakov Milatović i Milojko Spajić.

Demokratska Crna Gora je nakon pada Vlade Zdravka Krivokapića i smjene Alekse Bečića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore, osim tri protesta u Podgorici, organizovala i proteste u Nikšiću, Beranama, Pljevljima, Kolašinu i Žabljaku.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana