Bečić: Dogovor sadašnje većine ili vanredni izbori

Srna
Bečić: Dogovor sadašnje većine ili vanredni izbori

PODGORICA - Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić rekao je da postoje dva moguća rješenja političke krize u državi - dogovor unutar postojeće parlamentarne većine, plus manjinske stranke, ili vanredni parlamentarni izbori.

“Sve drugo je put u prekrajanje izborne volje građana”, istakao je Bečić, koji je i lider Demokrata.

On je naveo da treba razjasniti dilemu da li je dio sadašnje većine spreman da se dogovora o formiranju vlade, koja bi, kako je naveo, zavisila od volje Demokratske partije socijalista u crnogorskom parlamentu.

Bečić je rekao da je Zakonodavni odbor većinom glasova dao zeleno svjetlo za prijedlog odluke o skraćenju mandata Skupštine, ali da opozicioni predstavnici u tom skupštinskom tijelu tome nisu dali podršku.

Ukoliko se izglasa skraćenje mandata parlamentu, Bečić kaže da bi to značilo da moraju biti raspisani prijevremeni parlamentarni izbori, a prema Ustavu, izglasavanjem takve odluke pada Vlada i predsjednik države je u obavezi da raspiše izbore.

On je naveo da je cilj opozicije, prema definiciji, da se bori za vanredne izbore.

“Pri sadašnjem stanju, ovo me navodi na zaključak da ili postoje neke zakulisne radnje, ili se nadaju da će dio većine ići ka tome da se ipak prekroji izborna volja građana Crne Gore”, ocijenio je Bečić za Televiziju Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana