Banožić aktivirao saborski mandat

GS
Banožić aktivirao saborski mandat

ZAGREB - Bivši hrvatski ministar Mario Banožić, kojeg je Plenković smijenio zbog saobraćajne nesreće aktivirao je saborski mandat.

Njegov advokat podnio je zahtjev za aktivacijom i mirovanjem njegovog saborskog mandata, prenosi portal Kliks.

 

Takođe, predloženo je korištenje opcije "6+6". Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva, Robert Janković, potvrdio je za 24 sata da je povjerenstvo zaprimilo zahtjev te da su ga proučili u dobroj volji.

 

- Pročitali smo svu potrebnu dokumentaciju sa saborskim službama te sam odlučio prvo, u dobroj volji, Mandatno-imunitetnom povjerenstvu da se prihvati zahtjev odbrane Marija Banožića da mu se aktivira saborski mandat te isti stavi na mirovanje - izjavio je Janković.

 

Advokat odbrane Banožića Ksenija Vržina podnijela je zahtjev zbog ličnih razloga, pozivajući se na opciju "6+6" koja omogućava Banožiću korištenje šest plata i 50 posto plate drugih šest mjeseci. Povjerenstvo je prihvatilo zahtjev nakon što su proveli detaljnu analizu i čekali da se neko iz porodice očituje, što se nije dogodilo.

 

Unutar povjerenstva, naglašeno je da je situacija s punomoći kojom je zahtjev podnesen neobična, budući da Banožić nije lično potpisao zahtjev, već je punomoć dao advokatu, što predstavlja presedan u modernoj istoriji Sabora.

 

Banožić je nedavno smijenjen s pozicije ministra odbrane nakon saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo otac dvoje djece, a sam je povrijeđen i trenutno se liječi u KBC Osijek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana