Bandić čestitao Božić pravoslavnim vernicima

Tanjug
Bandić čestitao Božić pravoslavnim vernicima

Zagreb - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić čestitao je Božić pravoslavnim vjernicima istakavši da krizne situacije traže veću solidarnost, zajedništvo i razumijevanje.


"Mir Božji - Hristos se rodi. Vrijeme Božića je vrijeme radosti, nade i optimizma i onda kad smo suočeni s krizom, kad smo kao društvo i zajednica u potrazi za rješenjima i odgovorima na nove izazove", napisao je Bandić u čestitci, prenosi Hina.

Takve situacije, kako je dodao, zahtjevaju još više rada, upornosti, zajedništva i razumijevanja, kao i još veći trud u promovisanju istinskih ljudskih vrijednosti, još veću solidarnost s bližnjima.

"U tome duhu, želim da vam čestitatam Božić i uspješnu novu 2016. godinu", naveo je Bandić u čestitci pravoslavnim vjernicima, saopšteno je iz kancelarije zagrebačkog gradonačelnika.

Bandić je čestitku uputio mitropolitu Eparhije zagrebačko-ljubljanske i cijele Italije Porfiriju Periću, arhijerejskom namjesniku zagrebačkom protonamjesniku Dušanu Spasojeviću, arhijerejskom namjesniku zagrebačkom Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj protojereju Kirku Velinskom i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana