Avion Croatia Airlinesa imao problema s hidraulikom

Agencije
Avion Croatia Airlinesa imao problema s hidraulikom

Zagreb - Avion Airbus A319 Croatia Airlinesa (CA) na relaciji Pula - Frankfurt danas je zatražio slijetanje u Zagrebu zbog indikacije tehničkog kvara na sistemu za hidrauliku, zbog čega su preventivno pozvani vatrogasci, no uspio je sletjeti bez incidenta.

Šest vatrogasnih vozila s 21 vatrogascem JVP-a Zagreb bilo je spremno intervenisati zbog problema sa slijetanjem aviona na aerodrom Zagreb. Potreba za intervencijom ipak nije bilo jer je avion sretno sletio. Zagrebački vatrogasci preventivno su poslani u Zračnu luku, gdje su trebali pružiti podršku kolegama na Plesu i vatrogascima iz Velike Gorice, saznaje se od operativnog dežurnog Marijana Goričkog u JVP-u Zagreb.

Iz Croatia Airlinesa u međuvremenu je saopšteno da je nakon polijetanja aviona Airbus 319 na današnjem redovnom međunarodnom letu Croatia Airlinesa iz Pule u Frankfurt (OU 4404) došlo do indikacije tehničkog kvara na sistemu za hidrauliku. Zbog preventivnih razloga odlučeno je da se avion preusmjeri u Zagreb, gdje se nalazi tehničko središte Croatia Airlinesa te je avion sletio u Zagreb oko 13 sati i 40 minuta.

Bezbjednost 106 putnika i šest članova posade na tom letu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena s obzirom da su posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane za ovakve situacije. Piloti su striktno primijenili predviđenu bezbjedonosnu proceduru, koja je implementirana u operativne priručnike kompanije, i avion je sigurno sletio u ZL Zagreb. Prema međunarodnim aviostandardima, takvi se događaji smatraju tehničkim slijetanjem. Dakle, nije riječ o prisilnom slijetanju, navode iz CA.

Nakon što je uočen tehnički kvar, pilotska posada je o tome obavijestila aerodromsku kontrolu leta te ZL Zagreb, što je takođe uobičajena i tačno propisana procedura u civilnom vazduhoplovstvu. Zbog toga je ZL Zagreb, u skladu sa svojim procedurama, preventivno pokrenula svoje službe, iako nije bilo potrebe za bilo kakvom reakcijom.

Radnici tehničkih sektora Croatia Airlinesa obaviće detaljan bezbjedonosni pregled aviona, koji je privremeno povučen iz saobraćaja. Putnici s leta OU4404 tokom dana biće prevezeni do Frankfurta zamjenskim avionom, navodi se u saopćenju CA.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana