Američki izbori 2016: Šešelj likuje, Rama žali

Agencije
Američki izbori 2016: Šešelj likuje, Rama žali

Tirana - Premijer Albanije Edi Rama čestitao je danas Donaldu Trampu pobjedu na američkim izborima za predsjednika, ali i izrazio žaljenje što veliki "prijatelj Kosova i Amerike Hilari Klinton nije uspela".

Rama je na Fejsbuku objavio da će odnosi dvije zemlje nastaviti da jačaju u interesu zajedničkih vrijednosti, ali i dodao da "veliki prijatelj Albanije i Kosova, Hilari Klinton nije uspjela".

"Američki narod je danas napravio svoj izbor. Veliki prijatelj Albanije, Kosova i svih Albanaca Hilari Klinton nije uspjela da postane prva predsjednica u istoriji SAD", napisao je Rama, prenio je Sputnjik.

Rama je dodao i da je uvjeren da će strateški odnosi Albanije i SAD nastaviti da jačaju, dodajući da je Albanija odličan prijatelj i saveznik naroda i američkih vlasti.

Istovremeno, u Beogradu lider SRS Vojislav Šešelj ne krije zadovoljstvo što je pobjedu na predsjedničkim izborima u Americi odnio republikanski kandidat Donald Tramp.

"Pratio sam brojanje glasova celu noć i presrećan sam što je Tramp pobedio. Srce mi je kao Zlatibor! Videćemo kako će se njegova pobeda odraziti na Srbiju, ali sada je važno da je onu karakondžulu Hilari Klinton bacio u septičku jamu", rekao je Šešelj za Informer.

Podsjećamo da je Šešelj u avgustu organizovao skup na kom je pozvao sve Srbe u SAD da na izborima daju glas za kandidata Republikanske partije Donalda Trampa.

"Glasajte za Trampa, glasajte za budućnost Srbije. On je prijatelj Rusije i prijatelj srpskog naroda. On je iskren, častan, donosi mir i ponos Americi",rekao je tada Šešelj.

Okupljenima je tada podijelio i majice sa Trampovim likom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana