Ambasador Slovenije: Crna Gora što prije da uvede sankcije Rusiji

Tanjug
Ambasador Slovenije: Crna Gora što prije da uvede sankcije Rusiji

PODGORICA - Vlada Crne Gore trebalo bi da u što skorijem roku nedvosmisleno usvoji i implementira restriktivne mjere protiv Rusije i pojedinaca iz te države, poručio je ambasador Slovenije u Podgorici Gregor Presker.

On je u intervjuu „Pobjedi“ rekao da je „veoma bitno da Crna Gora u vezi sa ratom u Ukrajini stvarno pokaže da dijeli evropske vrijednosti“ i da je potpuno usaglašena sa Evropskom unijom i njenom zajedničkom spoljnom i odbrambenom politikom.

-Zato bi Vlada Crne Gore trebalo, u što skorijem roku, nedvosmisleno usvojiti i implementirati restriktivne mjere protiv Rusije i pojedinaca iz te države kako bi pokazala da je stvarno 100 odsto usklađena sa EU politikama, što je očekivanje i Evropske komisije - naveo je Presker, prenosi RTCG.

Slovenački ambasador je kazao da od nove vlade treba očekivati da će raditi prvo za interese Crne Gore i svih njenih građana.

-Da će kao punopravna članica NATO preuzimati i ispunjavati sve obaveze iz članstva i da će i dalje zadržati ugled najuspješnijeg kandidata za članstvo koji se potpuno usklađuje sa svim politikama EU - rekao je Presker.

On je istakao da je Crnoj Gori sada više nego ikada potrebna unutrašnja stabilnost i pomirenje, kao i smanjivanje tenzija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana