Aleksandar Katai, fudbaler Crvene zvezde, za Glas Srpske: Zvezda je stizala i veće prednosti

Danijel Radujković
Aleksandar Katai, fudbaler Crvene zvezde, za Glas Srpske: Zvezda je stizala i veće prednosti

Banjaluka - Naravno da možemo stići Partizan na proleće. Stizala je Zvezda i veće prednosti. Predstojeće pripreme će nam puno značiti da podignemo nivo spreme i formu kojom bismo ispunili cilj.

Kazao je ovo za "Glas Srpske" vezni fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai. "Crveno-bijeli" su jesenji dio šampionata u Jelen superligi Srbije završili na drugom mjestu sa šest bodova manje od "vječitog" rivala. Katai smatra da je njegova ekipa mogla bolje okončati polusezonu, ali vjeruje da prednost nije nedostižna i da Zvezda može odbraniti titulu.

- Što se tiče našeg prvenstva, mislim da smo mogli malo bolje da odigramo neke utakmice i da priđemo još bliže Partizanu, ali potrudićemo se da nadoknadimo ovaj minus od šest bodova u sledećoj polusezoni. Zvezda je ranije stizala i veće zaostatke, tako da smatram da možemo i mi ovaj - rekao je Katai.

Njemu je prethodna polusezona bila prva u Zvezdi. Došao je na pozajmicu iz Olimpijakosa, ali nije uspio da donese željeni kvalitet. Trebalo je da bude zamjena za Miloša Ninkovića, ali odigrao je svega devet mečeva u ligi i postigao jedan pogodak. Neigranje u redovima atinskih "crveno-bijelih" ostavilo je traga na njegovoj fizičkoj spremi i formi.

- Kasno sam stigao u klub i došao sam nespreman. Mislim da je svaka utakmica bila sve bolja i bolja što se tiče fizičke spreme. Nisam nešto preterano zadovoljan kako sam odigrao, ali smatram da će to sve biti bolje u drugoj polusezoni - dodao je Katai.

Odlični veznjak ne sumnja da će, kako njegova tako i forma čitave ekipe, biti mnogo bolja na proljeće.

- Forma će se sigurno podići. Dobro ćemo raditi na pripremama. Meni će one mnogo značiti, ali ne samo meni, već i celoj ekipi. Bitno je da ih svi zajedno prođemo pošto smo se ove polusezone skupili kako smo stizali, a par nas je malo i kasnilo. Nismo prošli zajedno prijateljske utakmice, tako da će nam puno značiti predstojeći period i da odigramo, kako je trener rekao, deset prijateljskih mečeva. To će puno značiti ekipi - zaključio je Katai.

Utakmica u modriči

Nakon gostovanja u Banjaluci Aleksandar Katai je sa ekipom gostovao u Modriči gdje je Crvena zvezda slavila sa 7:1.

- Odigrali smo ovu prijateljsku utakmicu i time završili polusezonu i sada idemo na zasluženi odmor. Atmosfera je stvarno bila sjajna i to nam puno znači. Što više navijača, to bolje, veća je i podrška za nas i mnogo je bolje igrati u ovakvoj atmosferi - rekao je Katai.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana