Albanski državljani ubili Momčila Đurišića zbog krvne osvete?

Srna
Foto: GS

PODGORICA- Crnogorska policija saopštila je da je rasvijetlila ubistvo Momčila Đurišića (69) počinjeno 4. jula u Ulcinju, za koje su osumnjičena dvojica državljana Albanije, a mogući motiv je krvna osveta.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala sa kolegama iz Centra bezbjednosti Bar podnijeli su krivičnu prijavu protiv albanskih državljana čiji su inicijali P.V. (34) i L.D. (35), osumnjičenih za ubistvo Đurišića", rekao je načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u crnogorskoj Upravi policije Aleksandar Bošković.

On je naglasio da su pronađeni predmeti korišćeni u ubistvu, da je otkriven pravac bjekstva, kao i da će za osumnjičenim, koji su u bjekstvu, biti raspisana međunarodna potjernica.

Bošković je na konferenciji za novinare u Podgorici rekao da su kolege iz Albanije, nakon provjere dokaza, potvrdili te sumnje.

Likvidacija Đurišića dovodi se u vezu sa ubistvom Beće Likaja sa Kosova i Metohije u martu 2017. godine u Ulcinju, za šta je osuđen Momčilov sin Savo.

Bošković je rekao da je jedan od pravaca istrage da li je motiv ubistva krvna osveta, ali da to u Upravi policije ne mogu decidno tvrditi.

On je dodao da je direktni izvršilac ubistva P.V.

Bošković je naveo da je crnogorska policija utvrdila da su osumnjičeni legalno ušli u Crnu Goru i iz nje izašli preko graničnog prelaza Sukobin, istog dana kada su izvršili ubistvo.

On je zahvalio kolegama iz Albanije koji su promptno reagovali, naročito direktoru tamošnje kriminalističke policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana