Albanija: U međunarodnoj akciji uhapšen crnogorski državljanin

Srna
Albanija: U međunarodnoj akciji uhapšen crnogorski državljanin

PODGORICA - U međunarodnoj policijskoj akciji na teritoriji Albanije uhapšen je crnogorski državljanin zbog krivičnih djela trgovine narkoticima na međunarodnom nivou i pranja novca, za koje ga terete pravosudni organi SAD, saopšteno je iz Uprave policije u Podgorici.

Međunarodna policijska akcija u Crnoj Gori je vođena pod kodnim nazivom “Tranzit”, a u SAD kao “Detroit”.

Iz Uprave policije navode da je taj predmet u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom, sprovođen nekoliko mjeseci kroz kontinuiranu saradnju sa američkom Agencijom za borbu protiv narkotika (DEA).

U saopštenju se navodi da su u pograničnom dijelu, na teritoriji Albanije, po prelasku državne granice iz pravca Crne Gore, agenti DEA i pripadnici albanske policije uhapsili crnogorskog državljanina.

“On je uhapšen zbog krivičnog djela trgovine narkoticima na međunarodnom nivou, i krivičnog djela pranje novca, za koje ga terete pravosudni organi SAD”, dodaje se u saopštenju.

U koordinisanoj akciji, po nalogu Višeg državnog tužilaštva, na teritoriji Tuzi istovremeno su izvršeni pretresi kuće i pomoćnih prostorija koje koristi ta osoba, a s ciljem pronalaska predmeta koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela u SAD, kako bi se izbjegla mogućnost njihovog sklanjanja ili uništenja.

Iz Uprave policije dodaju da je u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u toku preduzimanje daljih mjera i radnji na tom predmetu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana