Aktivni požari u Baru, Budvi, Danilovgradu, Tuzima i na Cetinju

Tanjug
Aktivni požari u Baru, Budvi, Danilovgradu, Tuzima i na Cetinju

PODGORICA - Službe zaštite i spasavanja Bar, Budva, Podgorica, Plužine, Cetinje i Danilovgrad tokom dana bile su angažovane u gašenju više požara, saopšteno je iz crnogorskog MUP-a.

“U mjestu Brčeli, opština Bar požar je još aktivan i stanje se prati. Takođe, u opštini Budva, na Paštrovačkoj gori stanje prate pripadnici Službe zaštite i spasavanja Budva”, saopštili su iz MUP-a Crne Gore.

U Podgorici je aktivan požar u mjestu Orasi, gdje se sa vatrenom stihijom bore vatrogasci-spasioci Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Crne Gore. U Plužinama su uslijed vatrene stihije u mjestu Nikoviću ugrožena obližnja domaćinstva.

Poseban izazov tokom dana bio je požar u Tuzima na brdu Dečić (mjesto Skorać), gdje su pripadnici Vojske Crne Gore iz vazduha i vatrogasci-spasioci iz Podgorice sa kopna uspjeli da odbrane kuće i lokalnu školu, koje su u jednom trenutku bile ugrožene. Požar je još aktivan i službe su na terenu.

“U zetskom selu Srpska u gašenju požara učestvovali su pripadnici Službi zaštite i spasavanja Glavog grada, Mojkovca i Budve, kao i dvije cisterne sa posadom Vojske Crne Gore”, navode iz MUP-a.

Takođe, na Cetinju, u mjestu Češljari još je aktivan požar, dok se u danilovgradskim mjestima Štitovo i Studeno ponovo aktivirao požar.

“Pripadnici AHJ MUP-a gasili su požar na području Češljara, opština Cetinje, čime su spriječili dalje širenje požara prema Đinovićima i Cetinju. Protivpožarni avion je tokom ljeta od 5.40 sati isporučio 51.000 litara vode u 17 naleta”, ističu iz MUP-a.

Apeluju na građane da ne pale vatru na otvorenom, posebno u uslovima pojačane opasnosti od požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana