Afera Udvarač trese Sloveniju

Agencije
Afera Udvarač trese Sloveniju

Ljubljana - Odnosi Austrije i Slovenije bogatiji su za još jednu aferu, koja podsjeća na film iz serijala o tajnom agentu Džejmsu Bondu.

Jedan slovenački agent mjesecima je radio na pridobijanju srca službenice Ambasade Austrije u Ljubljani, kako bi dospio do informacije.

Ona je, međutim, na kraju primijetila "igru" i obavijestila svoje nadležne, a oni su pokrenuli istragu, koja je u toku. Da bi osvojio Austrijankino srce, agent je činio sve, koristeći sva svoja umijeća u flertovanju i ljubavnim čarima.

Službenica ambasade u početku nije ništa posumnjala, niti pomislila da bi njen ljubavnik mogao biti pripadnik slovenačke obavještajne službe SOVA. Njegov zadatak bio je da pridobije povjerenje sekretarice i preko nje dospije do tajnih informacija. Prema insajderima, on je bio zainteresovan gotovo isključivo za ekonomiju i industriju. Više od godinu agent je "lovio" i "obrađivao" ciljnu osobu, sve dok nije postao nestrpljiv i očigledno suviše radoznao, te je žena počela da sumnja i alarmirala je svoje nadležne. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana